mandag den 31. december 2012

Godt Nytår!

Med billeder af min hjemmelavede kransekage vil jeg ønske jer alle et helt fantastisk Nytår! Jeg blev inspireret af Trine til at eksperimentere med lakridspulver, og det kom der dette resultat ud af :) Kæresten lød noget skeptisk ved tanken om lakrids, så jeg lavede en prøve, og jeg kan godt afsløre at de er gode - vi har nemlig prøvesmagt :) De blev drysset med lakridspulver og  dyppet i hvid chokolade, og efterfølgende drysset med frysetørret blåbær (hindbær var desværre udsolgt). De klassiske er drysset med hakkede nødder, som lige havde været en tur på panden, og efterfølgende blev de dyppet i mørk chokolade. 

Rigtig godt Nytår!!

søndag den 30. december 2012

...lige til påske

I skal ikke snydes for et kort glimt af hvad jeg blev begavet med; 

- en fin rosenbog (er jo kåret som rosenridder på matriklen) Jeg fik to ens, så glæder mig til at snuse rundt i boghandlen og finde en anden.

- et smukt Musselmalet fad til samlingen..

- Cardiganen fra WonHundred er en gave til mig selv købt på udsalg i går. Købte også en nytårskjole, men den må I have tilgode lidt endnu... 

- Den fine røde stage har Karla lavet i vuggestuen, syntes faktisk den er rigtig flot med alt sit glimmer og det lille hjerte, og de røde nuancer står så fint til den grønne stage, som Frederikke lavede i børnehaven for et par år siden.

- Symaskinen var en overraskelse: Jeg pakkede (meget undrende) denne utrolig flade julegave op - og fluks var Anders tilbage med en nyere udgave... Kan ikke huske om jeg tidligere har fået fortalt at den maskine jeg hidtil har brugt (svigermors gamle fra 1900-et-eller-andet) brændte bogstavelig talt sammen - der kom i hvert fald røg fra den - under syningen af disse fine edderkoppekostumer... 

Det kunne ikke være mere perfekt eftersom jeg har meldt mig på sy work shop til næste år hos denne dygtige dame, som mange af jer i forvejen kender :) Nu kan jeg næsten ikke vente - ej heller ikke beslutte mig for hvad jeg skal sy; vingeveste, kjoler, bloomers... Ja den er god nok, julen varer skam lige til påske :)

fredag den 28. december 2012

Fødselsdag

I går fejrede vi Bonus fødselsdag med morgensang og gaver samt brunch på Café Norden. Der blev spist, tegnet, pakket gaver op (igen), og vel hjemme igen fik vi pyntet op til eftermiddagens gæster; bedsteforældre, bonusbedsteforældre, forældre, bonusforældre, (halv)søskende - i en skøn kaotisk forening. Kagerne er samme opskrift som i indlægget her, men denne gang havde jeg mere held med frostingen. Bonus fortsatte fødselsdagen hjemme hos sin mor, og manden og jeg nød en stille aften...

tirsdag den 25. december 2012

Dagen derpå

slappede vi af og hyggede os; bare mig, Godten og ham den søde....
 
Jeg nåede desværre ikke at ønske jer en glædelig jul, men vi startede juledagene med at Karla kastede op over sin mor i undertøjsafdelingen i Magasin!! (og hvor stod dét så lige på min forkromede do-do-liste) hvorefter vi andre fulgte efter og først nu er ved at komme os... 

Vi havde en dejlig jul - trods alt - og nåede heldigvis at holde julebrunch den 23. for Bonus - det gør vi hvert andet år når hun skal være hos sin mor juleaften. Det er sådan en dejlig tradition, hvor vi og alle bedsteforældre på vores side giver hende julegaver (jeg har engang læst at det med to juleaftener ikke er for børnenes skyld) - og jeg må indrømme at jeg ikke kan overkomme tanken om 2 julemiddage og 2x valsen omkring vores fine traditionelt pyntede juletræ. (2x gyngeheste er dog en tilfældighed...)

Håber I får nogle dejlige juledage med jeres kære...


fredag den 21. december 2012

I sidste øjeblik

Jeg havde egentlig troet at løbet var kørt med julekort for i år, men jeg opdagede rent tilfældigt at Postdanmark havde sidste indlevering af julepost i dag, fredag. Så jeg fattede pennen, fik taget julefotos af pigerne (Karla blev lokket med en småkage), sendte ham den søde efter printerpatroner, fandt udstanseren og det sidst indkøbte masking tape frem. Det kom der dette resultat ud af... Jeg havde set noget lignende på pinterest, og det var ret nemt at gå til. Kunne godt have gjort mere ud af selve forsiden, men egentlig er jeg ret godt tilfreds - taget i betragtning af at det var i absolut sidste øjeblik...

torsdag den 20. december 2012

Avvento stagerne skal hjem til

...ejeren af denne fine blog. Stort tillykke! Jeg håber du vil nyde stagerne og de vil pynte derhjemme. Hvis du sender mig en mail med din adresse, vil stagerne blive sendt direkte hjem til dig fra Kähler. Jeg trak den heldige vinder via random.org, hvilket jeg ikke havde prøvet før, men jeg orkede ikke at lave 44 små sedler... 

Tusind tak til alle jer der deltog - jeg håber at I bliver hængende som faste læsere efter decembers give aways.  Glædelig jul og endnu engang tillykke til vinderen. 


onsdag den 19. december 2012

En særlig gave


Jeg er gået i gang med at producere en gave til en som har brug for lidt særligt for tiden. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg har fundet strikkepindene (kan virkelig anbefale disse fra Knitpro) frem og købt den lækre Baby Merino fra Drops i den fineste grafitgrå farve. Jeg må dog tilstå at tiden er knap og gaven ikke når frem - endsige blive færdig - inden jul... Men det er heller ikke en egentlig julegave - men derimod en fordi-du-er-dig-gave. Jeg håber den bringer glæde, når den engang når frem til modtageren.

tirsdag den 18. december 2012

Fra Nissen

Hjemme hos os har vi en sok foran kaminen brændeovnen til gaver fra Nissen. I stedet for 24 små dimser, vil jeg hellere lægge lidt lækket en gang i mellem, hvilket betyder at det ikke er hver dag Nissen kommer forbi - og når Bonus kun er her halvdelen af tiden syntes jeg det er en fin løsning, og Karla forstår alligevel ikke helt konceptet endnu.
I weekenden havde Nissen fundet på at lægge bogen 'Jul med Perleplader' i sokken - pudsigt nok havde bonusmoren spottet selvsamme bog i Arnold Busk et par dagen forinden og tænk 'Hmnn...Spændende...' Bogen var lidt dyr, men jeg Nissen må have tænkt at den kan bruges igen år efter år...af både store som små :)
Måske I kan bruge idéen?

mandag den 17. december 2012

work shop

 
Tænk lige hvis man var så heldig at vinde denne fantastiske give away hos Nanette Fribert... En hel dag på trykke kursus i hendes atalier.
 
Hvor vil det være spændende at få sådan en mulighed for at trykke på stof eller papir,  prøve diverse teknikker, få vejledning i de forskellige bindere,  og se hvordan motivet i mørkekammer overføres til en serigrafiramme.
 
Man skal blot medbringe sit eget motiv - og hvis jeg vandt skal selvfølgelig medbringe disse fine kunstværker af Bonus. Tror de kunne blive rigtig fine på muleposer, puder eller som et tryk på en nederdel...


fredag den 14. december 2012

Give away med Kähler


Som så mange andre her i blogland er jeg helt vild med Kähler - og de fine Avvento stager i særdeleshed. Stagerne er designet af Marianne Nielsen, og blev oprindeligt skabt i en grøn udgave. I år er serien blevet udvidet med fire eksemplarer i sarte, nordiske gråtoner.

Avvento kan styles på utallige måder; hver for sig eller som del af et jule-stilleben med kogler, lærkegrene og kugler - alt efter personlighed og stil. Som en tidløs og enkel adventskrans. Sammen med de små fine 'Cono' stager, hvis man er heldig at eje en eller flere af disse. Mulighederne er mange... Prøv fx også at kigge med hos Heidi, hvor smukt og personligt det kan gøres. 

Efter min mening kan stagerne sagtens bruges hele året; på grund af deres enkelthed og de grålige nuancer er det oplagt at lade dem stå når resten af decembers dekorationer  pakkes væk.

Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at udlodde et sæt med alle 4 stager til en af mine læsere, så derfor skyder jeg i samarbejde med Kähler endnu en december give away i gang:

1 lod = fast læser
2 lodder = fast læser + linke til denne give away fra egen blog  (brug billedet herunder)
Skriv i kommentarfeltet, hvor mange lodder du deltager med (kun een kommentar)

Jeg trækker den heldige vinder om præcis en uge, dvs. torsdag den 20.12.2012 kl.21. 



Dette er et sponsoreret indlæg, men meninger og holdninger er mine egne. 
Som del af mit samarbejde med firmaet har jeg selv modtaget et tilsvarende produkt.

tirsdag den 11. december 2012

Endnu en vinder...


Disse fine hjemmesko fra ByKier skal hjem til ejeren af denne blog. Stort tillykke til vinderen - jeg håber at de bringer glæde. Jeg er i hvert fald glad for at have haft muligheden for at glæde en af jer søde læsere; tak fordi I ville være med i denne fine lille give away. 

God aften til jer alle - og stay tuned, der er flere gode sager i vente...

Forberedelser (ikke jul)

Vi skal fejre Bonus' fødselsdag kort efter jul, og hele pigeflokken fra 1.a. kommer på besøg (!!!). Det er første gange jeg skal stå for en pigefødselsdag, så jeg er i fuld gang med forberedelserne (ihvertfald på idéplanet). Jeg vil gerne lave noget farverigt - ikke for prinsesseagtigt - med confetti, flag, pom pom'er og guirlander. Jeg har en masse ideer, og godt hjulpet på vej af pinterest, er det pt. begrænsningens kunst der er sværest at beherske :)
 

Billederne er venligst lånt fra pinterest, og kan findes på mit board, hvor der linkes til ophavsmanden/kvinden. Du er meget velkommen til at følge mig og få mere inspiration.

søndag den 9. december 2012

Vinder af give away

Alt imens sneen dalede hyggede vi indendørs med juleklip og krea - og de nyindkøbte udstansere vakte stor jubel blandt børnene. Jeg blev grebet af stemningen og lavede lodder til  min give away - det var mange cirkler...
De to fine kort fra Bob Noon skal hjem til Julie, som har denne fine blog. Jeg håber at kortene vil pynte i Julies fine hjem, og så vil jeg gerne sige tak til alle jer der har haft lyst til at være med - også en stor varm velkomst til alle mine mange nye læsere; jeg er glad for hver og en af jer, og håber I nyder at kigge med i mit album...

Så kan I øvrigt lige nå at være med i denne fine give away, som jeg udlodder i morgen i samarbejde med ByKier.

lørdag den 8. december 2012

Gale streger og glade farver



Forleden da jeg hentede Bonus fra kunst (ja det kan man også gå til...) Heerup Kunstskole, kunne hun glad og stolt fremvise sin mappe fuld af fine tegninger af akvareller, tusch og kul samt en fantasifuld dekoreret kage i anledningen af sidste gang inden jul.

Jeg er især imponeret af hendes tusch streger - og syntes faktisk der er et eller andet over dem (måske vi har en lille kunst spire..) og jeg har allerede udset mig et par stykker som skal op og hænge på væggen blandt Bob Noon, vores familiefotos, Trine Struwe og denne her (hvis jeg er så heldig at sidstenævnte ligger under træet...)

torsdag den 6. december 2012

Fra mig til jer...


(Karla med 'Karen'...)

 ('Petrine' & 'Gunilla')
Forleden modtog jeg en pakke med sko fra ByKier, som efter min mening laver rigtig lækre sko, som vi herhjemme prismæssigt kan være med til - og ikke mindst i en god kvalitet. ByKier har også en tekstil kollektion med basisvarer i samme høje kvalitet og til fornuftige priser.

I øjeblikket har ByKier udsalg, så jeg gik lettere sko-amok og bestilte både støvler og sko til hele familien. Jeg havde især glædet mig til vinterstøvlerne til Karla. Hun kan/vil selv alt for tiden, så hun kæmpede en brav kamp, men det lykkedes hende til sidst at få dem på. Det var skønt at se hendes tilfredshed efterfølgende - men ihh hvor kan det være hårdt når det står på, og det kræver en portion ekstra tålmodighed for tiden.

Jeg har længe handlet sko hos ByKier, som altid har ydet mig en god service, og jeg spurgte derfor Lone Kier om hun ville være med til at forkæle mine søde læsere med en Give Away, og det ville hun gerne. I kan vælge mellem følgende:

eller 

Alt I skal gøre er at lægge en kommentar herunder, hvor I fortæller hvilken gave I gerne vil vælge (samt størrelse) - så trækker jeg en vinder den 11.december.

søndag den 2. december 2012

Hjerter, guld og glimmer


1.søndag i advent kom alligevel snigende ind på os, da jeg havde en stor aflevering i løbet af ugen samt en begyndende forkølelse, så det var i sidste øjeblik jeg fik pyntet mit yndlingsfad fra Stilleben - det bruger jeg hver jul, og altid med forskelligt pynt. I år havde jeg dog forestillet mig noget mere 'vildt' i mere moderne nuancer, men det blev alligevel klassisk med kugler og kogler - jeg syntes dog godt den kan tåle lidt guld...

Vi har altid et hjerte af en art på døren  til at byde velkommen - i år meget enkelt, men jeg syntes det passer så fint til vores (meget) gamle dør og det fine messing skilt, som er min allerførste gave fra ham den søde :)

Det var meningen at Karla og jeg skulle lave julekort - havde set disse fine toilet-rulle-hjerter i det sidste nummer af det nye online magasin Keiki. Men jeg tror at mine ambitioner på hendes vegne var lidt for store, for dét ville damen ikke! Så forsøget i baggrunden er mit, og 'Fornemmelser af Guld' i forgrunden er Karla der giver den gas - alt imens jeg frygtede for vores Hay bord.

God 1.søndag i Advent til alle jer :)