torsdag den 28. februar 2013

8 / 52

A portrait of my children once a week, every week, in 2013. 

Karla: Er blevet rigtig glad for at lægge puslespil. Hun er god til at finde de rigtige brikker og til at vende dem, men kan dog godt blive lidt frustreret hvis det ikke lykkes.

tirsdag den 26. februar 2013

Nougat lagkage med hindbærskum

 
Nougatcreme, chokolade, appelsinsaft, Ferreo Rocher, hindbærskum, blåbær og sukkerristede mandler kan vist få tænderne til at løbe i vand på de fleste, og jeg overvejer da også kraftigt om jeg skal gentage succesen og lave denne über lækre lagkage til Karlas 2 års fødselsdag i næste uge...
 
Nougat lagkage med hindbærskum (til 8-10 personer)
 
3 chokoladelagkagebunde (færdigkøbte)
Saften af 2 appelsiner
1 liter piskefløde
200 g nougat
300 g frosne hindbær
½-1 dl flormelis
1 stang vanilje (både kornene og den tomme stang)
8 kugler Ferrero Rocher (knuste)
1 stor bakke friske blåbær (gem nogle til pynt)
1 bakke friske hindbær (til pynt)
1 dl mandler
2 ss sukker


Nougat/Ferreo Rocher creme:
Smelt nougaten over vandbad og afkøl den let. Pisk 5 dl piskefløde og vend nougaten heri. Vend forsigtigt de knuste Ferrero Rocher kugler heri.
 
Hindbærskum:
Varm hindbærene i en lille gryde med 1 ss vand, flormelis og den flækkede tomme (kornene skal bruges senere) vaniljestang. Koges i ca 3-5 minutter og smages til. Afkøl hindbærpuréen og pres den evt. gennem en finmasket si. Pisk resten af piskefløden med vaniljekornene. Tilsæt hindbærpuréen og pisk færdig til det er en let stiv hindbærskum. Den skal kunne sprøjtes ud som pynt på lagkagen.
 
Hak mandlerne og rist dem på en pande med sukkeret til de er gyldne. Afkøl mandlerne.
 
Dryp halvdelen af appelsinsaften over den ene lagkagebund. Fordel nougatcremen på lagkagebunden og drys med halvdelen af blåbærene (huske at gemme nogle til pynt) og læg den næste bund oven på. Pres bunden let ned, så lagkagen bliver lagt godt sammen. Gentag samme procedure, og læg den sidste bund herover og pres forsigtigt. Fyld hindbærskummet i en sprøjtepose og sprøjt små rosetter ud over hele lagkagen. Pynt med friske hindbær og blåbær og drys med de sukkerristede mandler.

Opskriften er fundet hos http://www.matildenspitze.com/2012/01/lyserd-tselagkage-ogsa-lidt-for-mnd.html

lørdag den 23. februar 2013

Et solstrejf

Kunne simpelthen ikke lade være med at købe disse grene med hjem i går - nu venter jeg bare på at de små hvide blomster springer ud. Både erantisserne i haven og den gule Kähler vase oser langt væk af forår.

onsdag den 20. februar 2013

7 / 52

 A portrait of my children once a week, every week, in 2013. 
Karla: Er virkelig sjov for tiden. Hun elsker at lave grimasser, der får os til at grine.

tirsdag den 19. februar 2013

Mint

Mens vi alle venter på forårssolen, er her et par glimt af nogle mint lækkerheder. 

#1 Armbånd fra Helena Rohner; en gave fra en god veninde
#2 Sko og tylskørt fundet på pinterest
#3 Sugerør fra sirlig.dk 
#4 Neglelak; Benecos fra Magasin uden phthalater
#5 Cirkler fundet på pinterest
#6 Tullesko fundet lige her
#7 MT tape fra Etsy. Fundet lige her

fredag den 15. februar 2013

6/52

A portrait of my children once a week, every week, in 2013.
Karla: Pys, Tigerdyr og Krisle hitter stort for tiden - når hun ellers kan sidde stille...

onsdag den 13. februar 2013

Funky Tirsdag

På sådan en helt almindelig tirsdag blev der danset på bordene til gammel 90'er pop (bemærk at dukken også er med) og serveret Funky Frikadeller fra denne lækre bog, som jeg vandt hos Signe med bloggen nu stopper hesten. Bogen har længe stået på min ønskeseddel - ikke mindst på grund af de lækre fotos, og den giver fin inspiration til mit En-Ny-Om-Ugen projekt. Opskriften kan også findes på denne hjemmeside, for jer som vil spice jeres hverdage lidt op.

mandag den 11. februar 2013

Det dejligste selskab

Søndagen stod på veninde/fødselsdagsbrunch i det dejligste selskab. Kæreste-manden min var på skiweekend, og Karla var på overnatning hos farmor, så jeg havde fred og ro til at fremtrylle de dejligste lækkerier; blandt andet yoghurt med hjemmelavet müsli, bananpandekager og (selvfølgelig) fastelavnsboller a la Mille. Der var veninder helt tilbage fra folkeskolen, fra mit studie, fra studiejobbet, fra APA og veninders veninder - alle med forskellig baggrund. Det er efterhånden en tradition at vi hvert år opsummerer 'året der gik', og i år blev der berettet om store udlandsrejser, forlovelser, huskøb, og de to små babyer, som gik på omgang. Det var en absolut fantastisk dag, som giver smil på læben og energi på kontoen i lang tid fremover.

fredag den 8. februar 2013

...lille bi omkring


Denne lille bi kunne slet ikke sidde stille og fløj omkring - både derhjemme og i vuggestuen, hvor hun (og den stolte mor) høstede mange rosende kommentarer. Fik tryllet en festligt tylskørt frem i aftes - for sådan et har en bi selvfølgelig... Er rigtig godt tilfreds- især fordi jeg ikke havde noget mønster at gå ud fra, men havde det hele 'i hovedet'...

torsdag den 7. februar 2013

Sum, sum, sum...




Et par glimt af Karlas fastelavnskostume. Det er blevet præcist som jeg forestillede mig, og faktisk var vingerne meget nemmere end jeg troede... Jeg har brugt samme metode som ved edderkoppekostumerne. Bagstykket består af to stykker pap beklædt med filt, hvorpå vingerne og elastikken er monteret. Selve broden, som er fyldt med pladevat, er tegnet ud fra fri fantasi. Jeg kan næsten ikke vente til at se hende summe omkring i vuggestuen i morgen.

5/52


A portrait of my children once a week, every week, in 2013.


Karla: Er totalt mors-pige for tiden; 'mor scall', 'mor scall'

tirsdag den 5. februar 2013

Fødselsdag...

Ifølge kalenderen bliver jeg et år ældre i dag... Jeg har forkældet mig selv ved at tage en fridag, og jeg tog forskud på dagen i søndags med familiehygge og en lagkage ud over det sædvanlige (hvis ikke til fødselsdag - hvornår så...) Jeg er også blevet rigt begavet; Pernille Corydon øreringene har længe stået på min ønskeseddel, og mor-koppen fra Liebe har jeg ønsket mig siden kæresten fik sin far-kop af pigerne til sin fødselsdag. Min søde kæreste har inviteret på weekendophold i løbet af foråret. Nu glæder jeg mig til sushi, bobler og kærestehygge senere. God dag til alle jer skønne mennesker.

lørdag den 2. februar 2013

Fastelavnsskitser


Jeg har længe puslet med tanken om at forvandle Karla til en lille humlebi til fastelavn, og i aftes skitserede jeg tanker og ideer. Jeg bruger samme fremgangsmåde som ved edderkoppekostumerne, som jeg lavede til Halloween. De bestod i al deres enkelthed af en aftagelig overdel af pap, som jeg havde betrukket med sort filt. Herpå riede jeg en flad 'pude' - også af sort filt - som udgjorde edderkroppens krop (tror man med fordel kan bruge en krum nål, men sådan en havde jeg  ikke). Denne gang er det biens brod og vinger, der skal ries på. Tror det bliver rigtig fint, og det smarte er at det blot kræver et par sorte strømpebukser og en sort bluse - noget de fleste har... 
Her til aften fik jeg lavet følehornene. Jeg brugte en sort hårbøjle, 2 flamingo kugler i en passende størrelse og en hulens masse piberensere. Jeg havde også købt sort kantebånd til at vikle om, men det viste sig at det fungere meget bedre med piberenserne, som blev viklet om igen og igen og... Tror det er meget karakteristisk for mig at jeg finder på 'along the way', dvs jeg har en overordnet idé - men ikke en klar måde, hvorpå jeg kommer til målet (nok en 'skade' fra mit metodeorienterede studie) Til sidst fik kuglerne et lag maling.
Hvis I stadig mangler inspiration til fastelavn har jeg en del på min pinterest side.