fredag den 24. januar 2014

Lulakjole med glimmer


På syskolen i går fik jeg færdiggjort denne fine Lulakjole til Bonus. Lulakjolen er Lines sidste skud på stammen af flotte kjolemønstre, og jeg syntes den er så enkel og fin med flæsen. Den er syet i en blød isoli med glimmer, og jeg kan næsten ikke vente med at give den til Bonus, når hun kommer på mandag...

Efter nogle hårde uger med blandt andet sygdom på programmet, var det dejligt at finde glæden ved kreativiteten igen, og så nyder jeg virkelig mine aftner på syskolen - jeg fik i hvert fald mit eget personlige torsdagsfix i går. Derudover er det dejligt at mødes med en masse syglade og inspirerende piger, blandt fik jeg hilst på søde Michala, som laver de fineste ting til hende lille Molly My.

tirsdag den 21. januar 2014

Garderobe update



Inspireret af blandt andet Trine Lykke med bloggen Den Lille Recessionista har jeg begivet mig ud i projekt 'ny-og-bedre-graderobe' eller i hvert fald en update af min nuværende garderobe, hvor der bestemt er plads til forbedringer - og knap så mange fejlkøb. Noget de fleste sikkert kan nikke genkendende til...?

Da jeg lavede min ønskeseddel op til jul, flirtede jeg med konceptet 'need to have' vs 'want to have', for i virkeligheden mangler jeg jo ikke noget som sådan... Men om jeg kan efterleve det i garderobesammenhænge må komme an på en prøve. Indtil videre har jeg holdt mig i skindet under udsalget og kun investeret (egentlig er det jo ikke en investering, med mindre vi snakker bløde værdier som velvære og lækkerhed) i denne buksedragt fra Selected Femme og stram sort nederdel, ligeledes Selected Femme. Faktisk to ting der komplementerer min garderobe og som kan styles på mange måder, sammen med det øvrige. Stolt, ja da!

Kommende køb inkluderer nogle musthaves i form af en sort cardigan i uld, gerne lidt lang, og en grå cashmere sweater samt lækre tees i silke. Om jeg så falder i 'want to have' fælden må tiden vise... Det bliver i hvert fald svært at stå distancen og holde fokus, når alle forårsvarerne popper op. Give me strength :)

torsdag den 16. januar 2014

Alenemor og sygdom



En uge alene med pigerne burde være en smal sag. Jeg mener der er jo nogle for hvem det er hverdagen at få det til at fungere som ene forælder med to eller flere børn - og det tager jeg virkelig hatten af for! De gode intentioner og de mange planer blev for mit vedkommende skudt i sænk, da først Karla - og senere jeg selv - måtte bukke under for sydgom. Det har taget hårdt på kræfterne, og der har ikke været energi til ret meget - hverken krea eller blog. Den dårlige samvittighed har naget, og jeg indrømmer da også blankt at I-padden er blevet brugt som barnepige et par gange... Tilgengæld formåede jeg i dag at hygge om pigerne med bananpandekager med blåbær og skyr med vanilje - det var virkelig lækkert. Tror også jeg scorede points for dagens bedste bonus-mor :) 

Men NU glæder jeg mig til kærestemanden vender hjem fra den årlige skitur og tager over. Jeg ville gerne ha' bevist og udlevet min indre superwowam, men virkeligheden var en anden - i hvert fald for denne omgang. Og endnu engang; hatten af for jer, der klarer ærterne alene i hverdagen. I har min største respekt!

søndag den 12. januar 2014

Norlie udsalgsfarvoritter





Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret glad for Norlie, ikke mindst pga. de lækre materialer og flotte styles, men også fordi deres styles som kan matches på kryds og tværs. Lige nu kan du finde mange af deres styles sat ned med op til 50% på deres hjemmeside - ih, det bliver svært at begrænse sig... 

Jeg har samlet nogle af mine favoritter til inspiration, og både Karla og Frederikke har flere af overstående items. Jeg kan især anbefale de fine Stretch Corduroy Leggings, som Frederikke er meget glad for (og som jeg godt kunne tænke mig i en str.38...). Begge piger har også den lækre Vinter Jersey skirt, som er noget af det blødeste. Jeg er også helt vild med den lækre uld kjole og de matchende bloomers, og så kan jeg simpelthen ikke stå for den fine blå blonde; både skjorten til de store piger og kjolen til de små. Så fint!

mandag den 6. januar 2014

Tarok


Jeg gør meget ud af at lave ting med Bonus, så vi kan pleje vores bonusmor/-datter forhold. Nogle gange bliver det en lille tur på café, andre gange laver vi mad eller bager kager. Op til jul var vi en tur i biografen for at se filmen om Tarok. Vi var blevet forkælet med billetter samt en lille oplevelsespakke med materiale om Baby Tarok, som er direkte efterkommer til Tarok.

Frederikke er lige fyldt otte og er måske lige lille nok, men hun var meget optaget af historien om Tarok, og vi blev grebet af historien og nærmest hoppede i stolene under travløbene. Filmen er dog meget lang (især når man kun er otte), og på trods af uanstændige mængder af popcorn og slik ("Ita, jeg får mere slik af dig end af far!") var hendes kommentar til filmen efterfølgende: 'Den var godt nok spændende, men lidt lang!'

Karla var ikke helt tilfreds med at skulle blive hjemme, men hun hyggede sig alligevel med I-padden, hvor hun så billeder af 'Tarokken', som Karla kalder hesten, der fulgte med billetterne. 

Baby Tarok, som nu har fået navnet Barok, kan følges på Facebook lige her, og som noget helt særligt er det muligt at blive medejer af Baby Tarok. Som medejer vil man blive inviteret til hendes fødselsdag og få billetter til hendes første løb. Mon ikke det er noget for en hesteglad pige...?

søndag den 5. januar 2014

Kalender 2014


Med det nyt år følger også en ny kalender - og hvad er bedre end at vende kalenderbladet og glædes over ikke kun en ny måned, men også en ny illustration, motiv eller grafisk udtryk... Her er mine egne favoritter, hvoraf nogle er velkendte 'klassikere' og andre er helt nye bud på en kalender 2014:

1. Stendig: 
Hvis vi havde plads ville jeg klart vælge Stendig kalenderen, som med sit sort/hvide look er super enkel - men med sin store størrelse (122x91 cm) har vi simpelthen ikke nok vægplads. Note til selv: Ønske for 2014 = mere vægplads.

2. Louise Roe: 
En anden af mine favoritter er Louise Roes kalender, der er en dekoration i sig selv; med super flotte og grafisk prints - lige mig! Den har et flot aflangt format (40x100 cm), og vil passe perfekt ind i vores køkken alrum. 

3. Bob Noon: 
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er meget glad for kunstfællesskabet Bob Noon's skæve og finurlige univers, og deres bud på en kalender indeholder 12 flotte og udtryksfulde illustrationer, som efterfølgende kan rammes ind.

4. Ordning og Reda:  
I det enkle sort hvide univers er Ordning og Reda's Wall Planner i A4, som også fås i en familieudgave i A3. Den vil være et fint supplement i vores kontor.

5. HAY:
All the Way to Paris har designet denne Monthly Wall Planner for HAY i en flot gul farve med fine grafiske stregtegninger. Flot og anderledes! Den fås også som Weekly Desk Planner i forskellige farver.

6. Solveig Mønsted Hvidt:  
Den smukt illustrerede kalender designet af Solveig Mønsted Hvidt er et anderledes bud på en kalender, hvor hun ligesom i hendes malerier og tegninger har anvendt forskellige materialer.

7. Vertical: 
Navnet refererer til det lineære design, og den er med sit enkle grafiske look klart en af mine favoritter. Der medfølger desuden små event stickers i forskellige farver, som jeg ville elske at klistre på...

Hvilke er jeres favoritter?