mandag den 30. juni 2014

Sommerlagkage med hvid chokolade og hindbær


På trods af det halvtriste sommervejr, fejrede vi i weekenden at sommerferien står for døren - og hvad er mere oplagt end en sommerlagkage med friske bær. Sommerlagkagen er et mix af to klassikere; chokoladekage og drømmekage, og resultatet er en drøm af en lagkage, hvor bundene ganske enkelt består af Amos kageblandinger. Laget i mellem er en hvid chokolade creme med friske hindbær, og øverst er en vanilje frosting pyntet med friske hindbær og frysetørrede jordbær.
 
Lagkagebunde:

Bundene bages efter anvisningen på pakken i en springform på ca. 21 cm. Når kagerne er helt kolde skæres toppen til, så bundene er lige høje over det hele.

Hvid chokolade creme med hindbær:
2,5 dl fløde
150 g hvid chokolade
100 g friske hindbær

Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. bring fløden i kog og hæld den over det hakkede chokolade og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Hindbærne blendes og kernerne sis fra. Blandes sammen med fløde-choko-cremen og stilles på køl i et par timer (jeg havde det på køl natten over).

Vanilje frosting:
100 g creme cheese
60 g blødt smør
2 ss mælk
2 ss vanillesukker
8 dl flormelis
2 dl mel 

Alle ingredienserne blandes sammen til en fast konsistens. Tilsæt evt. mere flormelis eller mel, alt efter hvor sød du ønsker den.

Chokoladebunden placeres nederst, den kolde hindbær/chokolade creme fordeles ovenpå, og drømmekagebunden lægges øverst. Vanilje frostingen sprøjtes på, og til sidst pyntes med friske bær og frysetørret jordbær.

Indlægget er bragt i samarbejde med Amo,
 men meninger og holdninger er mine egne.

lørdag den 28. juni 2014

En heldig kartoffel


En af de dejlige ting der følger med bloggeriet er muligheden for at arrangere diverse give aways og kunne glæde en af mine skønne læsere, hvilket jeg gør fra tid til anden. Men omvendt er det altså også skønt at sidde på den anden side og opdage at man er verdens heldigste kartoffel... Det var i hvert fald præcis hvad jeg var, da jeg vandt et gavekort med muligheden for at forkæle mig selv med lækkerier fra webshoppen byflou

Med fare for at lyde utaknemmelig har jeg været i et mode-mekka-dilemma; det er virkelig utroligt det kan være SÅ svært at vælge, når der er frit valg på alle hylder... Efter lange overvejelser faldt valget på disse skønheder; Vivekaa fra By Marlene Birger i den lækreste cremefarvede silke og den blåmønstrede Edwina fra Baum und Pferdgarden. 

Jeg kan da i øvrigt lige tippe om at Byflou i mellemtiden har startet udsalg, så der er mange procenter at spare... og så er deres service altså helt i top, og alene leveringen i den flotte æske var en fornøjelse at modtage.

tirsdag den 10. juni 2014

Projekt Legehus


Vi er kommet lidt videre med Projekt Legehus, som faktisk blev bygget og malet sidste sommer med hjælp fra morfar, og er blevet brugt flittigt siden. Vi har dog haft travlt med andre projekter (glæden ved at bo i et gammelt hus) - blandt andet Bonus' værelse og vores evighedsprojekt.

Af nytilføjelser er postkassen, som blev hængt op mens Karla sov lur, og hun var ikke til at skyde igennem, da hun opdagede den. At der oven i købet lå en fødselsdagsinvitation fra kusine Celina, var jo intet mindre end fantastisk. Under et besøg på den lokale planteskole fandt vi den fine hvide spand med lyserøde blomster, der også kom op at hænge i løbet af Pinsen. Foran legehuset vil jeg plante nogle storkenæb - indtil for nylig har der været et flor af fine blå forglemmigej, men de ser så triste og kedelige ud når de er visnet.

De som følger mig på instagram ved at vi har malet reoler i de fineste pastelfarver, som skal pynte indendørs, og når vi kommer længere i processen skal I nok blive budt velkommen indenfor.

mandag den 9. juni 2014

"husk solcremen"


- Med de fantastiske temperaturer vi nyder godt af for tiden, kan det ikke siges nok, men det er desværre ikke alle børn der er vilde med at få smurt kroppen - endsige ansigtet ind i fedtede cremer, og hvert år styrter jeg rundt efter en solcreme, som begge piger kan acceptere uden skrig og skrål. Lyder det bekendt?!

For nylig blev jeg introduceret til Decubal - eller dvs. selvfølgelig kendte jeg Decubal, men jeg vidste for eksempel ikke at Decubal har udviklet en vandfast solcreme med et højt fedt indhold, der også fungerer som en plejende creme; Decubal 2 i 1 sunspray. Og nej, det er bestemt ikke fedtet - snarere tværtimod - og den er nem at smøre ud, så selv Karla er villig til at få solcreme på om morgenen. Så er den selvfølgelig uden parfume, parabener og farvestoffer. Jeg må sige at jeg er imponeret, og kan kun anbefale den :)


En anden af mine favoritter til pigerne er Decubal lipid cream, som er udviklet specielt til tør og sart hud. Jeg bruger den når jeg giver Karla massage efter badet - noget hun elsker og som jeg har gjort siden hun var baby. Cremen er nem at smøre ud og trænger hurtigt ind i huden, til trods for et fedtindhold på hele 70%. Cremen er også fantastisk til tørre hænder - og til det tørre område på albuen, you know... Selv bruger jeg Decubal face vital cream, som både genopbygger, fugter og blødgør huden - men frem for alt fedter den ikke, hvilket min hud desværre har tendens til.
Dette indlæg er sponsoreret, 
men meninger og holdninger er mine egne.

mandag den 2. juni 2014

Lørdagsoutfit



Det er ikke så tit jeg er at finde på bloggen, af flere grunde; for det første er dette ikke en modeblog, og for det andet er jeg ikke den størrelse xs jeg engang kunne prale af at være...!! Men jeg vil alligevel vise jer et par glimt af lørdagens outfit og håber I vil tage vel imod mig...

Karla var blevet afsat til farmor, så med høje hæle, opsat hår og øreringe fra søde Amira  var jeg klar til kæresteaften med ham den søde. Jumpsuiten er købt her, og jeg er helt vild med detaljen bagpå, hvilket gør den til noget særligt i mine øjne. Jakken er fra et af mine yndlingsmærker, dog fra en tidligere kollektion.

søndag den 1. juni 2014

Solskins give away // Rynkeby


I anledning af at vi igen kan nyde solen syntes jeg det vil være på sin plads med netop denne give away:

Jeg har i samarbejde med Rynkeby fået mulighed for at forkæle ikke bare en med hele to læsere med en dejlig solskinspræmie. Der er nemlig følgende på højkant:

24 liter Økologisk limonade og 18 pakker Frys Selv is

Alt hvad du skal gøre er at skrive hvilken smagsvariant du foretrækker - og om du vil vinde Økologisk limonade eller Frys Selv Is. Du kan læse om mine favoritter og se de forskellige varianter her. Jeg vil også blive glad hvis du vil følge mig på bloglovin og instagram, dette er dog ikke et krav.

Jeg trækker en vinder på søndag den 8. juni kl.21.

Held og lykke - og nyd solen :) 

...UPDATE
Så er vinderne fundet. Stort tillykke til Maria og Natacha, som har vundet hhv. frys-selv is og limonade. Jeg har sendt jer en mail. Tak til jer alle for at deltage - jeg ønsker jer en fantastisk sommer. Stort tak til Rynkeby for at sponsorere præmierne.