lørdag den 15. februar 2014

Stenalderbrød



Jeg er blevet spurgt om opskriften på det lækre paleobrød jeg serverede til min fødselsdagsbrunch, og der findes sikkert mange forskellige varianter, men denne er jeg ret glad for - især med smøreost eller en god marmelade. Faktisk har jeg også fået overbevist den anden del af hustanden, som ellers var noget skeptisk; Paleo hvaffor noget og så et "müsli rugbrød"...!! Så mon ikke I andre kan have samme held?! Det er simpelthen SÅ nemt at lave, og så er det sundt... Rent win win.

Opskrift på Paleobrød:

100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
100 g  mandler (hakkes groft)
100 g  valnødder (hakkes groft)
100 g tørrede frugter (jeg har brugt figner og abrikoser)
5 æg
2 ss olivenolie
1 tks.salt 

Det hele blandes sammen og kommes i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Sæt dig i sofaen med et blad og en god kop kaffe eller the, og SLAP AF...
Efter ca 1 time ved 160g er det færdigt. 
Det smager lækkert når det stadig er lidt lunt, men holder sig helt fantastisk i flere dage. 

4 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud Anita.. Det skal prøves en dag... !!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må du Christina, det er simpelthen så let at lave - jeg spiser det nærmest som en sund snack.

      Slet
  2. Jeg har også bagt det nogle gange, men syntes at man bliver en smule træt af det. Så jeg må eksperimenter med noget nyt....måske med tørret frugt som dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sådan har jeg det slet ikke...men jeg syntes også denne variant med tørret frugt er vild lækker. Det er som om det er mere saftigt og smager af mere... Er spændt på at høre om du bryder dig om dette... :)

      Slet

Tusind tak fordi du kiggede forbi, og giver dig tid til at kommentere på mit indlæg. Det betyder meget for mig - og gør mig så glad.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.