lørdag den 8. november 2014

Itas æblekage


Normalt bager jeg tærter eller crumble, men i forrige weekend bagte jeg denne lækre æblekage, som jeg gerne vil dele den med jer. Faktisk tror jeg den skal på programmet denne weekend også, da vores have stadig bugner af nedfaldsæbler, og den kan sagtens klare en gentagelse. Jeg vil oven i købet vove den påstand, at den sagtens kan måle sig med æblekage fra nogle af de bedre (og dyrere) bagere...

I t a s   æ b l e k a g e

200 g smør
200 g rørsukker
4 æg fra
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
7-8 æbler afhængig af størrelsen
3 tsk. kanel
5 spsk. rørsukker

Fremgangsmåde: 
Jeg starter med at tænde ovnen på 180 gr. C og beklæde en springform med et stykke bagepapir. Herefter skræller jeg æblerne og skærer dem i både.

Smør og sukker piskes grundigt sammen. Æggene tilsættes ét af gangen - og piskes sammen med sukker og smør. Herefter blandes mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og efterfølgende røres blandingen forsigtigt ned i skålen med dejen.

Halvdelen af æbleskiverne lægges i bunden af springformen og drysses med halvdelen af kanelsukkeret. Dejen hældes over og resten af æblerne stikkes ned i dejen. Resten af kanelsukkeret drysses over.

Kages bages i ca 1 time og servers lun med en klat creme fraiche rørt med lidt vanillesukker.

2 kommentarer:

 1. Ej, den gad jeg godt lige smække tænderne i - kanel og æble er bare et hit sammen.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne faktisk også spise et stykke mere... Måske den skal laves igen snart :)

   Slet

Tusind tak fordi du kiggede forbi, og giver dig tid til at kommentere på mit indlæg. Det betyder meget for mig - og gør mig så glad.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.