lørdag den 22. februar 2014

Fastelavn: inspiration / DIY

Nu er det ved at være fastelavn, og jeg vil lige vise mine kreationer fra de foregående år - måske nogen kan blive inspireret... Sidste år var Karla bi, og hun fløj omkring i stuen og sagde sum sum... Till Hallowween forrige år havde jeg lavet edderkoppekostumer til begge piger efter samme princip.

- Og hvad skal Karla så være i år - ja, vi er inde i en Peter Plys periode, så hun hopper i et fint syntetisk kostume, som vi har i gemmerne fra storesøster... Men hey, så længe hun er glad.

Rigtig mange har spurgt efter en DIY og jeg skal gøre hvad jeg kan. I begge tilfælde har jeg monteret henholdsvis krop og vinger på et 'bagstykke' eller en form for en rygsæk, som man nemt kan tage af og på. Ideen er netop at man kan variere det til det uendelige så snart man har lavet bagstykket; om det så skal være en sommerfugl, en mariehøne, en skildpadde, en bi, en edderkrop... Mulighederne er mange, i hvert fald inden for insektverdenen...

Bagstykket består af to stykker pap fra en papkasse og to stykker filt, ca en cm større end papskiverne. 1. Først syede jeg elastikkerne på det ene stykke filt - lidt lige som en rygsæk. Herefter limede jeg dette stykke på papskiven og bukker det overskydende filt bagpå. 2. Herefter skal vingerne ries på. De skal sidde godt fast (de er syet sammen på midten, så er der mere hold på dem). 3. Brodden syes på det andet stykke filt, som limes på den sidste papskive, på samme måde som før. 4. Nu skal de to papstykker med vingerne imellem limes sammen og syes/ries hele vejen rundt. Dette gøres stramt for at holde vingerne og de to pap stykker sammen. 5. Se her hvordan jeg lavede følehornene.
 
Brodden er lavet af filt og fyldt ud med pudevår/bamsefyld. Skabelonen har jeg tegnet i fri hånd, og de gule striber er blot syet på det ene stykke.

Vingerne er lavet af et par nylonstrømper spændt omkring en virre, formet som en vinge. Vingen kan jo formes i det uendelige, alt efter hvilket dyr/insekt det er. Ståltråden/virren er ret tyk for netop at kunne holde formen, men efter mange timers flyven omkring har den altså alligevel mistet noget af formen.

Spøgsmål? Så bare skriv...

3 kommentarer:

 1. Det er virkelig et fint kostume du har lavet, Anita. Super flot!

  Fleur var også bi sidste år, men desværre i en syntetisk (og knap så pæn) udgave. Mormor havde købt den til hende, og så var det jo svært at sige nej... I år skal hun være Mickey Mouse, så jeg skal til at igang med symaskinen. Det er dog et rimelig nemt kostume, så mon ikke jeg når det. ;)

  SvarSlet
 2. Hvor er det fint og kreativt! Rigtigt god idé, at der er mulighed for at genbruge vingerne til andre kostumer, som samtidig også er ret kønsneutrale - især når man både har en pige og dreng :)

  Herhjemme er Pippi et kæmpe hit, så med en hr. Nielson abe fra min egen barndom og en rødhåret datter, så er vi godt på vej ;) og et forklæde kan vel ikke være det sværeste at sy? :) Albert er hvis ret ligeglad med udklædningen i år, så jeg tror at det bliver en simpel lille hund, med sorte bukser, sort body og en hat med lange øre (som Mini Rodini lavede for lidt år siden)

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare blevet skøn! Det er altid super inspirerende at se hjemmelavede kostumer.

  SvarSlet

Tusind tak fordi du kiggede forbi, og giver dig tid til at kommentere på mit indlæg. Det betyder meget for mig - og gør mig så glad.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.