søndag den 23. februar 2014

Venskab


I morgen skal jeg drikke kaffe med en gammel ven. En ven jeg har kendt siden 1996 - og et venskab, der opstod et sted mellem Broadway og Guggenheim under en uges kunstophold i New York (men det er en helt anden historie).

På trods af en aldersforskel på godt 40 år (!!) har Lis været i mit liv lige siden, og vi deler passionen for arkitektur, kunst og kultur. Lis er grafisk designer og står bag kendte brands som Faxe Kondi, Kings og Irmas emballage, og så har hun arbejdet i både Paris og New York  - og det var altså ikke noget man kvinder gjorde tilbage i 1960'erne!

Efter Karla er kommet til, er Lis blevet vores reservebedste og er med til alle fødselsdage og højtider. Hun var med til min fødselsdag , og hun skal selvfølgelig være med til fejre Karla næste weekend. Det er et venskab som jeg værdsætter meget højt, og jeg ved at Lis flittigt læser med på bloggen. Tak Lis - for et unikt venskab.

lørdag den 22. februar 2014

Fastelavn: inspiration / DIY

Nu er det ved at være fastelavn, og jeg vil lige vise mine kreationer fra de foregående år - måske nogen kan blive inspireret... Sidste år var Karla bi, og hun fløj omkring i stuen og sagde sum sum... Till Hallowween forrige år havde jeg lavet edderkoppekostumer til begge piger efter samme princip.

- Og hvad skal Karla så være i år - ja, vi er inde i en Peter Plys periode, så hun hopper i et fint syntetisk kostume, som vi har i gemmerne fra storesøster... Men hey, så længe hun er glad.

Rigtig mange har spurgt efter en DIY og jeg skal gøre hvad jeg kan. I begge tilfælde har jeg monteret henholdsvis krop og vinger på et 'bagstykke' eller en form for en rygsæk, som man nemt kan tage af og på. Ideen er netop at man kan variere det til det uendelige så snart man har lavet bagstykket; om det så skal være en sommerfugl, en mariehøne, en skildpadde, en bi, en edderkrop... Mulighederne er mange, i hvert fald inden for insektverdenen...

Bagstykket består af to stykker pap fra en papkasse og to stykker filt, ca en cm større end papskiverne. 1. Først syede jeg elastikkerne på det ene stykke filt - lidt lige som en rygsæk. Herefter limede jeg dette stykke på papskiven og bukker det overskydende filt bagpå. 2. Herefter skal vingerne ries på. De skal sidde godt fast (de er syet sammen på midten, så er der mere hold på dem). 3. Brodden syes på det andet stykke filt, som limes på den sidste papskive, på samme måde som før. 4. Nu skal de to papstykker med vingerne imellem limes sammen og syes/ries hele vejen rundt. Dette gøres stramt for at holde vingerne og de to pap stykker sammen. 5. Se her hvordan jeg lavede følehornene.
 
Brodden er lavet af filt og fyldt ud med pudevår/bamsefyld. Skabelonen har jeg tegnet i fri hånd, og de gule striber er blot syet på det ene stykke.

Vingerne er lavet af et par nylonstrømper spændt omkring en virre, formet som en vinge. Vingen kan jo formes i det uendelige, alt efter hvilket dyr/insekt det er. Ståltråden/virren er ret tyk for netop at kunne holde formen, men efter mange timers flyven omkring har den altså alligevel mistet noget af formen.

Spøgsmål? Så bare skriv...

torsdag den 20. februar 2014

Salat med bønner og blomkål

En aften med mad og dejlige mennesker - hvad mere kan man ønske sig... Det var en aften lige efter mit hoved, men faktisk var det meget mere end det. Det var spændende  ingredienser, gode råvarer, det bedste fra Afrika, en dygtig Michelin kok, Savannah produkter, inspirerende madlavning, udvikling gennem handel, kreative salater, søde med-bloggere.

Nogle af de spændende Savannah produkter jeg stiftede bekendtskab med var blandt andet gourmetsalt fra Kalahariørkenen, grønne peberkorn fra Madagascar, koldpresset økologisk advokadoolie, kaffechokolade med Arabica kaffe fra Kenya og cremet økologisk honning fra Etiopien. Jeg fik også hilst på søde Linda, skribenten med den fortryllende pen - og en blog, der er værd at kigge på, hvis du ikke allerede kender den.

Jeg teamede up med Louise og Emilie, og sammen kreerede vi denne lækre salat med to af mine favorit grønsager; grønne bønner og bromkål. Den er virkelig lækker og mættende, og den skal bestemt indgå i mit projekt en-ny-om-ugen, som jeg tidligere har skrevet om.
 
Bønne / Blomkål Salat
250 g grønne bønner
1,5 dl perlebyg
2,5 dl vand
1 lille blomkål
2 forårsløg
0,5 citron
2 spsk. olie
1 spsk. grønne Madagaskar peberkorn fra Savannah

Perlebyg skylles og koges i vand i 15-20 minutter. Svits blomkål på panden i citronskal, citronsaft, olie og peberkorn. Nip enderne af bønnerne. Hæld kogende vand over og hæld fra efter 45 sekunder, der skal stadig være 'bid' i. Bland alle ingredienser sammen, og lad det trække i marinaden mindst en halv times tid før servering.

Marinade
1 spsk. grønne Madagaskar peberkorn
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Reven skal af 1 citron
1,5 tsk. honning
1 fed hvidløg
Salt og peber
Bland peberkorn, olivenolie, citronsaft, citronskal og honning. Pres hvidløg. Blandes sammen og smages til med salt og peber.

onsdag den 19. februar 2014

En afslappende weekend




Efter dette fine arrangement fulgte både mand og børn trop, og vi tilbragte resten weekenden i Jylland hos min familie, hvor vi ikke lavede andet end at slappede af (nå ja, og så spise, men det ligger dybt i den jyske del af familien...) Det er sjældent vi er i Jylland uden planer om at besøge så mange som muligt, men denne gang havde vi bevidst valgt at vi bare skulle slappe af og være sammen alle sammen; det var virkelig skønt - og det trængte vi til som familie. 

Vi gik blandt andet en lang tur på stranden, hvor vi blev blæst godt igennem. Solen varmede skønt, og begge piger nød at finde sten og skaller. Der er simpelthen ikke noget bedre end sådan en gåtur med vind i håret og masser af frisk luft til at rense ud i tankerne - og for en stund glemme alt om hverdagens trummerum. Det er som om havet, horisonten, bølgerne alt sammen har en beroligende og afstressende effekt. Jeg tror faktisk det er længe siden jeg har slappet så meget af og nydt en weekend så meget... 

Flere af dem tak...

tirsdag den 18. februar 2014

POMPdeLUX nyheder

Som jeg skrev lige her, har jeg været en tur i Jylland, for at se nærmere på POMPdeLUX's spring/summer kollektion. På sådan en råkold februardag var det skønt at blive lukket ind i POMPdeLUX's univers af fine forårsfarver, lette materialer, smukke prints og styles. Udover en fin fremvisning af de dygtige folk bag PdL blev vi forkælet med lækre medaljer - og ja, de var lige så gode som de ser ud...

Der er som altid i PdL's kollektioner en rød tråd; både i farveholdningen og designet af de forskellige styles, og det er ikke nogen hemmelighed at vi her på matriklen er meget glade for POMPdeLUX. En af de ting jeg særligt sætter pris på hos PdL er at deres design er tilpasset børn med tanke for at børn skal være børn - og ikke små voksne. Der skal være plads til leg og til røre sig i, men selvfølgelig også til fest, med feminine kjoler, accessories, glimmer og fine tylskørter.  

Vi er især glade for deres tunikaer, som bruges hele året - i de kolde måneder med en matchende t-shirt under - hvilket er en del af deres  mix & match koncept. De mange styles kan kombineres på kryds og tværs, hvilket betyder at man med få styles kan sammensætte flere forskellige sæt. Det matcher oven i købet de tidligere kollektioner, så man med få midler kan udvidde garderoben.

Favoritter
Det er svært at udpege nogle få favoritter fra så stor (i alt 250 styles) en kollektion, men Lisbeth og jeg kunne ikke stå for den blå jakke og tunikaen med det yndige blomsterprint. Prøv lige at se det fine foer i jakken - det er da ikke til at stå for. Jakken fås også i en fin rosa og en mørkere grå. Den hvide kjole er måske sart i manges øjne, men jeg er en sucker for romance og kan lige se Karla for mig løbe rundt på stranden eller i haven på en varm sommerdag. Den fås i øvrigt også i en peach, en rosa og en mere praktisk grå - og som tunika.



Adventure by PdL
Det sidste nye fra PompdeLux er en serie af funktionelt overtøj bestående af shell, softshell og fleece kaldet Adventure by PdL. Det fås i fire flotte farver som kan mixes på kryds og tværs.
 
- Prøv selv at tage et kig i deres nye katalog og lad dig inspirere af de fine farver, smarte styles og lækre softwear og ikke mindst den nye Adventure by PdL kollektion - jeg kan næsten garantere at du ikke bliver skuffet...

lørdag den 15. februar 2014

Stenalderbrød



Jeg er blevet spurgt om opskriften på det lækre paleobrød jeg serverede til min fødselsdagsbrunch, og der findes sikkert mange forskellige varianter, men denne er jeg ret glad for - især med smøreost eller en god marmelade. Faktisk har jeg også fået overbevist den anden del af hustanden, som ellers var noget skeptisk; Paleo hvaffor noget og så et "müsli rugbrød"...!! Så mon ikke I andre kan have samme held?! Det er simpelthen SÅ nemt at lave, og så er det sundt... Rent win win.

Opskrift på Paleobrød:

100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
100 g  mandler (hakkes groft)
100 g  valnødder (hakkes groft)
100 g tørrede frugter (jeg har brugt figner og abrikoser)
5 æg
2 ss olivenolie
1 tks.salt 

Det hele blandes sammen og kommes i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Sæt dig i sofaen med et blad og en god kop kaffe eller the, og SLAP AF...
Efter ca 1 time ved 160g er det færdigt. 
Det smager lækkert når det stadig er lidt lunt, men holder sig helt fantastisk i flere dage. 

torsdag den 13. februar 2014

Turen går til Århus


I dag er min dag. Jeg skal nemlig en tur til Århus og se nærmere på Pomp de Lux's forårs- og sommerkollektion, og i kan tro jeg glæder mig. Herhjemme har vi længe været fan af Pomp de Lux; i starten til Bonus og nu også til Karla - og så er det jo prismæssigt til at komme i nærheden af. Tror faktisk jeg har købt Pomp de Lux siden Bonus passede en str.3-4 år og nu er hun altså lige fyldt 8 år… Nu kan Karla snart passe noget af det første jeg købte – som kvalitetsmæssigt har holdt både farve og pasform.

I skrivende stund sidder jeg i toget tværs gennem Danmark - jeg har nemlig besluttet at gøre en tur ud af det, nu hvor jeg har både tiden og muligheden. Jeg glæder mig til at gense Århus; indsnuse lidt stemning fra latinerkvarteret og måske smutte en tur på Kählers Spisesalon. Derudover skal jeg mødes med nogle skønne blogdamer, både nye og velkendte. Det bliver en god dag :)

onsdag den 12. februar 2014

Fødselsdagsglimt


Dejlige glimt fra min fødselsdag, som blev fejret med min dejlige familie, min gode ven og Karlas reservebedste Lis, lækker kage (som meget ulig mig ikke var hjemmebagt), hygge og fine gaver...

tirsdag den 11. februar 2014

Black Swan - endnu en succes

Bemærk lige trenden med t-shirten delvis nede i jeans'ene - en lækker detalje

Jeg diskede vanen tro op med lækkerier og hjemmebag; blandt andet palæo brød - og både brownies OG blondies.

 Heidi faldt (blandt andet) for de løse Dahlia pants og den lækre Delucca knit top

 Katja i de coatede Daniella hw slim zip jeans og den fede fashionista Dublin tee 

Som jeg skrev tilbage i efteråret, var det bestemt ikke sidste gang jeg afholdte et Black Swan event - og ganske rigtigt; i søndags gentog jeg succesen med et home party, der bestemt nåede samme højder. Jeg havde inviteret nogle skønne veninder til fødselsdagsbrunch, hvor jeg vanen tro diskede op med lækkerier - og i samme anledning fik vi besøg af søde Amira fra Black Swan, som præsenterede forårs/sommer kollektionen.

Black Swan er et forholdsvis nyt mærke, og dette er kun deres fjerde kollektion. Men hvilken kollektion! De imponerer endnu engang; med de lækre snit, fede detaljer, smarte prints - sidste sæson var det leo og denne sæson zebra - og ikke mindst den spændende kombination af forskellige materialer. Den sorte farve var selvfølgelig gennemgående, for som pigerne bag Black Swan rigtignok har gennemskuet; det er jo det vi vil ha'! Den var tilsat grå og krydret med en dyb blå farve og en fræk mint. Virkelig flot og gennemført til mindste detalje.

Fra Amiras side bød  præsentationen - eller showet - på en professionel fremvisning og sammensætning af de forskellige styles på en inspirerende og overbevisende måde. Ingen tvivl om at hun sælger rø... ud af bukserne, men vigtigst af alt; hun vejledte og kom med gode råd og forslag - ikke mindst til os, der ikke lige har samme taljemål og lange stænger. Faktisk var det skønt at se en veninde, der næsten altid går med bukser i den lækre Denver jersey skirt, og en anden veninde hoppe i et par Action leggings, der gjorde underværker for hendes figur. Og undertegnede; ja jeg glæder mig til at hente min pakke på nærmeste GLS afhentningssted, glædes over min Dante tunic og Destiny knit cardigan. 

Det er nemlig både sjovt og nemt med Black Swan; du booker en konsulent (ja de findes over hele landet), alternativt kan du bestille direkte over nettet, og så kan du hente din pakke et par dage senere... Smart ikke?! 

søndag den 9. februar 2014

Ticket to Heaven AW14



Under CIFF i sidste uge var jeg inviteret til Ticket to Heavens AW14 show - og sikke et show; Jeg var nærmest blown away af farver, stemning og energi, hvilket ikke mindst skyldes de seje børn. Tror jeg sad med et konstant smil på læberne, for hvor var de bare dygtige, og energien nærmest strålede ud af dem. 

Foruden den nye Casual Collection, der blev lanceret i efteråret, kommer de med T2 kollektionen "Tween" designet til de 8-14 årige. Den indeholder dyreprint, stramme jeans, strik og pasteller - mon ikke det lige er noget for en vis Bonus her på matriklen...

Overtøjet "Ticket Outdoor" rummede lækre asymmetriske detaljer, masser af farver, refleks-effekter og flotte prints - bestemt værd at kigge nærmere på til efteråret, når børnenes vinter- og/eller skigarderobe skal i hus.

lørdag den 8. februar 2014

Flere ønsker...



Når man, som jeg, har fødselsdag i begyndelsen af året, er der store chancer for at ønskerne fra jul gentager sig, såfremt man ikke allerede er blevet begavet med lige præcis de ønsker. En af de ting som ikke længere figurerer på listen, er uret fra Daniel Wellington, som nu pynter på mit håndled. Men på trods af nogle få gentagelser har jeg ikke i sinde at lade muligheden for en collage med endnu flere ønsker gå fra mig - og jeg har da været i stand til at forny mig en smule...

Faktisk er jeg allerede blevet begavet med et kæresteophold, og jeg ved ikke hvad der glæder mig mest; selve opholdet (destination stadig ukendt, så gode råd modtages gerne) eller at min dejlige kæreste ved lige præcist hvad der er allermest tiltrængt - og som er meget mere værd end guld og diamanter (selvom det også er dejligt...)